НАЧАЛО

ИДЕЯТА

ОРГАНИЗАТОРЪТ

БАНЕРИ

 

SMS-и

ТЕСТОВЕ

ИНТЕРЕСНО

 

ЖИВЕЙ ЗА ЛЮБОВТА 2006

 

 
Exchange.bg

     

ИНТЕРЕСНО - Местата, подходящи за любов

автор: Вера Хинчева

 

Любовта е сила, с която всички се съобразяват, без значение дали вярват в нея, или не. Тя променя не само човешки съдби, но и имена на улици, площади, паркове. Във всеки град влюбените намират свое място, където да се срещат с любимия човек и тези срещи и разходки превръщат иначе безлични и дори смешни места в нещо приказно и незабравимо. Ако Венеция не бе станала "град на любовта", или Верона не бе свързана завинаги с легендата за Ромео и Жулиета, дали и двата града днес щяха да бъдат нещо повече от поредните скучни и застинали исторически забележителности, и да събират милиони и милиони туристи, надявайки се чрез особената им атмосфера да получат шанса за също такава голяма, изпепеляваща любов?

 

София също може да се похвали с подобни забележителности, които любовта е направила по-значими, отколкото замисълът им е предвиждал. Вероятно нямаше да обръщаме никакво внимание на моста край НДК, ако хиляди влюбени двойки не го бяха превърнали с годините в символ на любовта. Неслучайно днес той носи именно името "Мост на влюбените" и никой никога не го е наричал по различен начин. Защо са избрали този скромен и донякъде - грозен мост, само влюбените могат да отговорят. Може би усещането, че си толкова нависоко, че всеки те вижда и разбира, че не си сам, че обичаш и чувствата ти са споделени, е онова, което те кара да се спираш на него. Неслучайно и ИММ "СветЪ" избра точно "Моста на влюбените" за място на кампанията си "Живей за любовта" на 14-и февруари миналата година, за да раздаде разнообразни подаръци на много щастливи двойки, случайно оказали се по същото време там или специално дошли точно за този празник.

 

Борисовата градина предлага възможност за дълги, усамотени разходки и спокойни разговори и също е място, подходящо за влюбени, особено за тези, които искат поне за малко да избягат от големия, мръсен град и да не се разсейват с излишни шумове и хора, освен любимия. Красивата природа е чудесен декор за красивите чувства и създава някакво нереално усещане, че си извън времето и пространството, че можеш да бъдеш където и който си поискаш, дори и само като си помечатеш за това. Огромна като територия, в нея можете да намерите всичко - усамотени, почти диви кътчета, където никой не стъпва, различни развлечения, градинки.. Днес по-често първата ни асоциация с "градината" са влюбените двойки, отколкото историята, различните й имена през годините, или поводът да бъде създадена.

 

Ако не искате любовта ви да има нищо общо с клишетата и масовия избор за място на среща, то можете да изберете и вие ваше, собствено, уникално място, където да се срещате.

 

Годините не те предпазват от любовта, но любовта до някаква степен те предпазва от годините.

 

 

 
           
 
  Моля инсталирайте подходящия филтър  
 
© 2006–2007 • www.love.svetu.com • „СветЪ“ ООД • Всички права запазени!