НАЧАЛО

ИДЕЯТА

ОРГАНИЗАТОРЪТ

БАНЕРИ

 

SMS-и

ТЕСТОВЕ

ИНТЕРЕСНО

 

ЖИВЕЙ ЗА ЛЮБОВТА 2006

 

 
Exchange.bg

     

ИНТЕРЕСНО - Как спим с любимия човек?

автор: Мария Кисьова

 

Всеки ден си лягаме като заемаме удобна и любима поза и като малки меченца или прасенца заспиваме сладко ли сладко. Особено интересно е едно изследване, което е установило, че различните пози в спането на двойката носят интересни послания. А знаем ли какво казва позата за нас и какво вещае за нашата връзка. Сега ще ви предложа един алтернативен начин, с помощта, на който може лесно да си отговорите на въпроса, стига някой от двамата да е обърнал внимание в каква поза спите заедно. Ето някои от позите, които се срещат най-често при двойките - някой пдосказват хубави неща, а други намекват за негативни ситуации и отношения. Вие сами си преценете кой поза отговаря на Вашите взаимоотношения.

 

Лъжица

Първата възможност е, когато двамата спите гушнати и обърнати в една посока. Тази поза означава взаимно доверие, както и близост между партньорите. Обикновено се смята, че този, който е отвън, е доминиращ във връзката и мисли, че другият се нуждае от закрила. Втората хипотеза, обаче, е че той е по-несигурен, тъй като е прегърнал другия по-силно.

 

Лице-в-лице

Следващата позиция е когато двамата са прегърнати и са обърнати един към друг. Това показва много силно влечение и че двойката трудно би могла да издържи разделена. Също така това означава, че партнъорите са склонни да се справят заедно с трудностите и са толерантни един към другиго. Пример: дъхът на партнъора при събуждане сутринта. При тази поза може да се получат усложнения в кръвообращението на един от двамата партнъори.

 

Сгушване

При третата поза единият лежи по гръб, а другият се е сгушил в него. Тя отново издава, че първият е доминиращ във връзката, а вторият предпочита да остави на него важните решения. Тази поза може да се появи във времена на тревоги и преживени стресове, които до в някаква степен да са травмирали единия или другия партнъор.

 

Краката се обичат

Друга характерна поза е когато двамата лежат поотделно, но краката им се допират. В този случай двойката може да е срамежлива или да има проблем, но елементът на „случаен” контакт показва силна привързаност или приятелство, а може и двете. Позата може да се появи след сдърпване или любовна свада и в почти всички случай актът на промъкване на крака над тези на другия означава желание за примирие.

 

Заедно - сами

Последната поза е когато двамата спят съвсем отделно, в двата края на леглото, без изобщо да се докосват. Тя не винаги означава нещо лошо, просто има хора, които не могат да търпят друг човек докато спят, но ако така започвате и завършвате нощта е много вероятно нещо във връзката да не е наред.

 

 

Хубаво е да можеш да определиш отношението на двама души един към друг само по позата, в която спят. Това може да се окаже доста полезно, особено като се има предвид, че наближава празникът на влюбените!

 

 

 
           
 
  Моля инсталирайте подходящия филтър  
 
© 2006–2007 • www.love.svetu.com • „СветЪ“ ООД • Всички права запазени!